De consument wil steeds vaker weten hoe en waar zijn voedsel wordt gemaakt. Hij wordt zich bewuster van het effect van zijn voedselkeuze op zijn gezondheid en het milieu. En bovenal is hij op zoek naar lekkere, authentieke producten die vakmanschap uitstralen. Deze ontwikkelingen bieden uitdagingen maar bovenal ook kansen voor zowel grote als kleine bakkerijen.
Grip op Grondstoffen
De ondernemer met grip op zijn grondstoffen en de kennis en kunde om bewuste keuzes om zetten in mooie producten met een authentiek verhaal, creëert onderscheidend vermogen voor de gehele keten. “Grip op Grondstoffen” is daarom het jaarthema van de bijeenkomsten van Het Genootschap voor de Bakkerij van 2019.
5 februari: Graan
De eerste sessie binnen het thema Grip op Grondstoffen zal gaan over de belangrijkste grondstof in onze keten: graan. Wat zijn de ontwikkelingen op de wereldmarkt? Hoe transparant is de graanketen? Lokaal is de trend, maar is dit ook de beste keuze? Wat verstaan we eigenlijk onder lokaal? Wat zijn de voordelen en uitdagingen van zowel lokale als internationale inkoop? Waarom kiezen collega bakkers voor het een of juist het ander?
Praktisch
Let op: aantal plaatsen is beperkt!
Wil je ook meer grip op grondstoffen en jouw bewuste keuzes succesvol onderdeel laten maken van uw verhaal? Meld je dan snel aan want er is maar plaats voor maximaal 40 personen. Ook potentieel nieuwe leden zijn van harte welkom voor een inspirerende middag en bovenal een kennismaking met het Genootschap.
Programma
12:30 13:00 |
Inloop lunchbuffet ALV Bestuur Genootschap voor de Bakkerij |
13.20 | Welkom Jos Huijbregts, Bakker van Vessem |
13:35 | Plenair – welkom dagvoorzitter Hanno Spanninga |
13:40 | Perspectief op de wereldhandel: De belangrijkste wereldwijde ontwikkelingen in de graansector. Chris Hollebek, Cargill |
14.00 | Perspectief op de lokale kansen: De belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse graansector. Bauke Wierda, Koopmans Meel |
14.20 | Transparantie in de graanketen: Van boer tot brood. Tommie Ponsioen/Koen Boone, Wageningen University & Research |
14.40 | Vragen & discussie |
15.00 | Pauze |
15.15 | Praktijkcases uit de bakkerij:
|
16.00 | Groepsdiscussies in kleine groepjes |
16.30 | Plenaire terugkoppeling & afsluiting |
16.45 | Rondleiding Bakker Van Vessem |
17.15 | Netwerk borrel/diner in de Ont-Moeting |
19.00 | Einde |
Vervoer en parkeren
Er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein. Carpoolen wordt aangeraden. Hiervoor kun je je rit eventueel aanmelden via BlaBlaCar.
Aanmelden
Je kunt je tot 20 januari aanstaande aanmelden via het het secretariaat.
Met vriendelijke groet,
namens het Genootschap
Geale de Haan,
voorzitter